Een verbouwing, hoe pak je dat aan?

Een verbouwing, hoe pak je dat aan?
Iedereen die wel eens een verbouwing heeft meegemaakt weet dat er bij een bouwproject heel wat komt kijken. Je begint meestal met het leukste, uitkiezen hoe de verbouwing van de keuken, badkamer of serre eruit moet komen te zien. Je gaat lekker rondkijken om inspiratie op te doen en vormt zo al een ruwe schatting van de kosten. Je ziet jezelf al helemaal zitten in je nieuwe serre en je hebt hard gespaard om de verbouwing te kunnen betalen en voor wat je tekort komt heb je een lening bij de bank kunnen krijgen. Een tip is om bij het oriënteren niet meteen tegen je maximum aan te gaan zitten. Bij een verbouwing komen namelijk een hoop extra kosten kijken. De volgende stap is dan ook om contact op te nemen met een aannemer in Amsterdam.

Een aannemer in Amsterdam uitkiezen
Als je zelf in Amsterdam woont is het verstandig om ook een aannemer uit Amsterdam te kiezen. Veel aannemersbedrijven hebben jaren aan ervaring met bouwprojecten in de stad en zijn dus meestal goed op de hoogte van regel- en wetgeving die van toepassing zijn voor bouwprojecten in de stad en eventuele vergunningen die je aan moet vragen. Een dakkapel kun je bijvoorbeeld in de meeste gevallen zonder vergunning laten plaatsen aan de achtergevel van de woning omdat dat het straatbeeld niet verandert. Aan de voorgevel heb je meestal wel een vergunning nodig. Een goede aannemer uit Amsterdam kan je in een kennismakingsgesprek dan ook voorzien van goed advies met betrekking tot eventuele verborgen kosten.

Kijk en vergelijk
Een aannemer uit Amsterdam kiezen lijkt makkelijk maar er zijn een aantal zaken die je met elkaar kunt vergelijken om er zeker van te zijn dat de aannemer die je kiest betrouwbaar is. Je geeft iemand toch een flinke smak geld in beheer en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je ook krijgt waar je voor betaald en dat je niet teveel betaald voor wat je geleverd krijgt. Het kan dan ook lonen om bij diverse aannemers een offerte op te vragen zodat je die onderling met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor verstevig je meteen je onderhandelingspositie wanneer het op prijsafspraken aan komt. Kies echter ook niet meteen voor de goedkoopste aanbieder want er moet wel kwaliteit geleverd worden en daar betaal je voor.

Het is ook belangrijk dat je de aannemer vertrouwt met jou project. Je hoort nog wel eens verhalen van mensen die zijn opgelicht doordat er goedkope materialen worden gebruikt terwijl er wat anders wordt gefactureerd. De meeste aannemers in Amsterdam zijn echter vakmensen die trots zijn op hun werk. Wees dan ook niet bang om bij een aannemer om referenties te vragen van klanten uit het verleden. Een aannemer die zijn vak verstaat zal er echt geen moeite mee hebben om je te voorzien van een aantal telefoonnummers en dan weet jij in ieder geval zeker dat je met een betrouwbaar bedrijf in zee gaat.

Leave A Comment